lapo-arhimedes"Архимедесова" школска 2015/16.

koverat-200

Дописна олимпијада 2015

lapo-internet-olimpijada
Резултати 1. кола Интернет олимпијаде 2014.опширније...
Такмичења Мислиша Mислиша - успешно

Милиша - успешно

Од почетка смо увели праксу да преко упитника своје мишљење о такмичењу износе учесници у спровођењу такмичења (координатори и наставници-сарадници у радним тимовима), али и други наставници математике у ОШ и СШ. Према тим мишљењима, такмичење је успело у сваком погледу.
Ево како су у основним и средњим  школама широм Србије оценили такмичења „Мислиша 2007“, "Мислиша 2008" и "Мислиша 2009". Много би страница заузеле разне похвале. Стога наводимо само најчешће оцене и коментаре из упитника које су попуњавали координатори, чланови радних тимова и поједини наставници из неколико стотина школа. Често су оцене исказане у једној или две-три речи (са ускликом). Просечна општа оцена овог такмичења је преко 4,90 - одличан.
Опширније...
Дуго већ путујем на линији 73. Путујући до школе кроз Батајницу срећем сву ту малу и велику децу, велике и мале математичаре који на путу до школе сањиво се јављају, осмехују, док понеки весело чаврљају.

Тог јутра пажњу су ми привукла два несташна враголана. Причали су о задацима које су решавали на такмичењу "Мислиша" дан раније у школи.

- Да ли си запазио десети задатак, рече један.
- Ја сам мислио да је песмица, иде некако овако: Три другара из Мостара сакупише 100 динара. Динар скупа потрошише, а остатак поделише, па одоше својој кући сва тројица певајући.
- Мој млађи брат је учествовао на такмичењу иако је други разред. Он је имао исто један баш певљив задатак: Хвалили се наши мали кликераши. Прво рече Пера: "Имам шест кликера." Чу се глас и Мише: "Имам за три више". А на то ће Радојица: "Имам кол'ко њих двојица."
Опширније...

Зимски семинари 2016.

Kњижара

Пратите нас и на FB